Bezoek Huibert Steen aan Plukhoek Mookhoek

4 juni 2020

Persbericht door Mirjam Oprel gemeente Hoeksche Waard

Wethouder Huibert Steen ging woensdag 3 juni met Linda Sanders van de Hoeksche Waardse Uitdaging naar Plukhoek Mookhoek om daar 5 laptops te overhandigen.  Plukhoek Mookhoek werkt samen met Stichting Distinto uit Barendrecht in de opvang en begeleiding van kinderen met een beperking als autisme of ADHD die niet goed passen in het gewone schoolsysteem. Deze kinderen  gaan nu 1 keer in de week naar de Plukhoek, waar ze ook buiten aan de slag kunnen en de ruimte krijgen andere vaardigheden te ontwikkelen. Ook vanuit andere zorginstellingen zijn kinderen welkom bij de Plukhoek voor begeleiding op maat in de natuur.

Wethouder Steen: “Goed om te zien hoe de laptops van onder andere de gemeente hier weer een goede bestemming krijgen. Super wat de Hoeksche Waardse Uitdaging daarin doet. Mooi ook hoe de Plukhoek zich inzet voor kinderen die andere vormen van onderwijs nodig hebben. Als wethouder onderwijs wil ik me inzetten om aan dit initiatief meer vorm te geven.”

Voor deze combinatie van buiten bezig zijn en educatie stelt de Hoeksche Waardse Uitdaging 5 refurbished laptops aan de Plukhoek ter beschikking.

De laptops zijn ingezameld via de Laptop Challenge van de Hoeksche Waardse Uitdaging. Bedrijven gooien soms noodgedwongen hun afgeschreven hardware weg, terwijl deze apparaten eigenlijk een mooie en veilige tweede bestemming zouden kunnen krijgen. Ook personeel van gemeente Hoeksche Waard heeft laptops gedoneerd. De ingezamelde laptops worden door Copiatek leeggemaakt en voorzien van nieuwe software. Daarna krijgen ze een tweede leven bij lokale maatschappelijke organisaties (scholen), stichtingen, verenigingen (of voor hun cliënten/leerlingen) die zelf geen middelen hebben om ze aan te schaffen.

Deel het bericht:
"Bezoek Huibert Steen aan Plukhoek Mookhoek"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven