Computers afgeschreven? Gun ze een tweede leven!

1 februari 2022

Door: Ria Folkertsma

Oud-Beijerland

Als ondernemer heb je duurzaamheid waarschijnlijk hoog op je agenda staan, maar het is niet altijd zo eenvoudig daar invulling aan te geven. Met de Computer Challenge die de Hoeksche Waardse Uitdaging samen met Bedrijventerrein De Bosschen en Copiatek Scan @ Computer Solution heeft opgezet, kun je op een gemakkelijke manier toch bijdragen aan een beter milieu.

Doneer je afgeschreven computers voor een tweede leven

Hardware, zoals computers, printers, beamers, laptops, enzovoort, staan vaak ongebruikt opgeslagen als ze niet meer (goed) werken, of afgeschreven zijn. Veel materiaal verdwijnt ook in afvalcontainers en dat terwijl ze vaak nog goed gerepareerd, geüpdatet of gerecycled kunnen worden. De firma Copiatek is daarin gespecialiseerd en heeft de afgelopen jaren al veel betekend voor de Hoeksche Waardse Uitdaging in het ondersteunen van haar wens alle gezinnen die thuisonderwijs moesten leveren te voorzien van goed werkende laptops. Bedrijven kunnen nu al hun niet-gebruikte hardware doneren voor de challenge die de Hoeksche Waardse Uitdaging is gestart op Bedrijventerrein de Bosschen in Oud-Beijerland.

Challenge

“Het aangaan van een challenge is erg populair en vanuit de Hoeksche Waardse Uitdaging, in mooi Nederlands hetzelfde, doen wij niet anders”, vertelt Pim Verhage, bestuurslid van de Hoeksche Waardse Uitdaging. Toen we bezig waren met de laptop challenge, kregen we al regelmatig ook andere hardware aangeboden, maar we hadden eigenlijk nog niet zo’n idee wat we daarmee konden. Samen met Bedrijventerrein De Bosschen en Copiatek hebben we nu een mooie samenwerking opgezet om ook andere computers en hardware te repareren en te recyclen en zo kunnen we bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen voorzien van goed werkende apparatuur. We roepen dan ook alle bedrijven op om hun ongebruikte computerspullen bij ons aan te bieden.”

Jaco Sterk, voorzitter van Ondernemersvereniging “de Bosschen” is erg blij met de samenwerking: “Nu hebben de bedrijven op ons bedrijventerrein de mogelijkheid om hun gebruikte hardware op een veilige manier te laten afvoeren en tegelijk maatschappelijke doelen in onze eigen regio te helpen”, vertelt hij. Dat is ook de reden dat hij aangeboden heeft om met zijn eigen bedrijf, TadaTel Telecom & Smartphone Repair Center, te fungeren als innamepunt. Maar de bulk zal door Copiatek worden opgehaald bij bedrijven tijdens maandelijkse inzamelrondes. Bedrijven kunnen zich daarvoor aanmelden via het formulier op de website www.ovdebosschen.nl.

“Copiatek werkt bovendien met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en op deze manier weer in het arbeidsproces komen”, zegt Verhage nog. “Dat maakt onze inzet nog belangrijker. We vinden het heel fijn dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving waarin voor iedereen een plek  is. Dat is een win-winsituatie en daar houden wij in het bedrijfsleven dan weer van”, besluit hij lachend.

Meer weten? Kijk op www.hoekschewaardseuitdaging.nl of op www.ovdebosschen.nl

Deel het bericht:
"Computers afgeschreven? Gun ze een tweede leven!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven