De eerste matches door bemiddeling van de Hoeksche Waardse Uitdaging voor Halte Zomervilla.

Persbericht door Jettie Bourquin.

Ook al is de Hoeksche Waardse Uitdaging nog niet officieel begonnen, hebben we vandaag toch al prachtige matches kunnen maken! Het is NLdoet en Halte Zomervilla in Nieuw-Beijerland had hiervoor diverse materialen nodig. KARWEI Numansdorp heeft veel werkmaterieel geschonken. En ook PontMeyer Oud-Beijerland leverde hiertoe een prachtige bijdrage. Met de beschikbaar gestelde materialen kon er vanmiddag door vrijwilligers van RoosRos Architecten en Rabobank HHV geklust worden in de voormalige kerk van de gereformeerde gemeente, waar nu een woon- en logeerhuis voor ernstig meervoudig beperkte jongeren in wordt gerealiseerd.

Halte Zomervilla is een kleinschalig wooninitiatief voor ernstig meervoudig beperkte jongeren, dat op dit moment wordt gerealiseerd in Nieuw-Beijerland. Bij Halte Zomervilla willen we de zorg en een thuis bieden die iedere ouder voor zijn kind wenst met als belangrijkste pijlers: liefde, sfeer, aandacht, welzijn, respect en verbondenheid met de omgeving. Pas dan kun je als ouder de zorg van een kind met een gerust hart overdragen aan anderen. Jettie Bourquin van Halte Zomervilla: “Wij willen een huis waar onze jongeren zich veilig voelen, geliefd voelen. Een plek waar ze mogen zijn wie ze zijn. Een plek waar ieder EMB-jongere krijgt wat hij of zij nodig heeft; zorg op maat”.

De Hoeksche Waardse Uitdaging wil de Hoeksche Waard een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige) materialen, middelen en menskracht (extra handen kennis en kunde). Door het bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie met elkaar te verbinden stimuleert de Hoeksche Waardse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Scroll naar boven