Dichtroute in Nieuw-Beijerland ligt er weer fris bij

26 juni 2023

Medewerkers van Cavent en hun cliënten gingen begin juni als ware stratenmakers aan de slag om nieuwe poëzietegels te plaatsen in Nieuw-Beijerland. Dankzij hun harde werk en de inzet van de Hoeksche Waardse Uitdaging ligt de route van 70 dichtregels er weer fris bij. 

De dichtroute bestaat uit trottoirtegels met een verzameling van dichtregels en citaten van dichters die optraden op de poëzieavond van het jaarlijkse Bram Roza Festival in Nieuw-Beijerland. Dichters die optreden zijn vaak van nationale allure zoals Remco Campert, Simon Vinkenoog, Anna Enquist, Jana Beranova, Bernlef en Tonnus Oosterhof. De route loopt van de Spuidijk via de Julianastraat en de Kerkstraat weer terug via de Voorstraat naar de Spuidijk. Daar ligt de poëzietrap, een monument ontworpen door Theo Verhoeff ter gelegenheid van de 50-jarige herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

De dichtroute ontstond in 2010, toen nog in de vorm van posters achter de ramen tijdens de week van het Bram Roza Festival. Later werd gekozen voor een permanentere versie, met stickers op trottoirtegels. Na verloop van tijd werden de teksten slechter leesbaar. Ook eisten werkzaamheden voor nieuwe riolering, de aanleg van glasvezel en herbestrating hun tol. 

Dankzij de tussenkomst van de Hoeksche Waardse Uitdaging konden de nieuwe tegels bestickerd worden door de medewerkers en cliënten van Cavent. Ze verwijderden eerst de oude tegels en vernieuwden de dichtroute vervolgens begin juni met nieuwe, door henzelf bestickerde trottoirtegels.

Deel het bericht:
"Dichtroute in Nieuw-Beijerland ligt er weer fris bij"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven