Hoeksche Waardse Uitdaging bemiddelt in match tussen Stichting OpWegNaarHuis en Copiatek.

Persbericht door Natascha de Ruiter

Deze week is de tweede match van de Hoeksche Waardse Uitdaging gesloten. Stichting Op Weg Naar Huis, uit Oud-Beijerland, ontvangt van sociaal ICT onderneming Copiatek een laptop en een laserprinter zodat cliënten hun administratie kunnen doen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Yolanda Groeneweg, initiatiefneemster van Stichting Op Weg Naar Huis: “De stichting zou een laptop en een printer heel goed kunnen gebruiken. Onze maatschappij is gebaseerd op online communiceren. Met een laptop kunnen onze cliënten zelf hun zaken checken, zoals mail, mijn overheid en contact met bewindvoerder of reageren op werk, UWV. De printer is belangrijk voor stukken, online post of administratie.”

Begin dit jaar kwam Linda Sanders, manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging, in contact met Yolanda. Linda was direct geraakt door de stichting. Wanneer ze anderen over de stichting vertelde, bleek dat maar weinig mensen zich bewust waren dat er óók in de Hoeksche Waard daklozen zijn. Toch zijn ze er, en gelukkig kunnen ze aankloppen bij de stichting.

De Stichting Op Weg Naar Huis ondersteunt mensen in een kwetsbare situatie en geeft hen de kans om de regie over hun leven terug te nemen en een volwaardig leven te gaan leiden. Daklozen kunnen contact zoeken met de stichting en krijgen begeleiding in het vinden van (tijdelijke) woonruimte en in wat er verder nodig is m hun leven weer op de rit te krijgen.

Copiatek, een sociale ICT onderneming wat afgeschreven ICT apparatuur landelijk gratis ophaalt en naziet voor hergebruik, biedt werkgelegenheid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Copiatek helpt de stichting graag als partner van de Hoeksche Waardse Uitdaging: “Van alle bij de Uitdaging aangesloten partners wordt de door hun gedoneerde afgeschreven hardware aan Copiatek voor een deel ingezet bij aanvragen die bij de Hoeksche Waardse Uitdaging binnenkomen. Om lokaal impact te maken.”

Feestelijke aftrap

Op 27 maart a.s. trapt de Hoeksche Waardse Uitdaging feestelijk af, speciaal voor ondernemers in de Hoeksche Waard. Heeft u interesse om te komen? Neem dan contact op met Linda Sanders (info@hoekschewaardseuitdaging.nl).

 

Scroll naar boven