HOEKSCHE WAARDSE UITDAGING officieel van start na feestelijke aftrap bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden

28 maart 2019

Persbericht 28 maart 2019 | door Natascha de Ruiter | Fotografie door Heijblom Fotografie

 

Op 27 maart was het zover, De Hoeksche Waardse Uitdaging hield haar feestelijke aftrap. De 68e Uitdaging van Nederland was afgelopen donderdag te gast bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden aan de Reedijk in Heinenoord. Voor een eerste evenement kijkt de Hoeksche Waardse Uitdaging terug op  een mooie opkomst van diverse ondernemers en maatschappelijke organisaties van het eiland.

De officiële opening

Na een welkomstwoord van Jan Verhage van de Rabobank en een nadere toelichting op de doelstellingen van de Hoeksche Waardse Uitdaging, werd de werkwijze van de Uitdaging toegelicht door de manager Linda Sanders. De wethouders Paul Boogaard en Piet van Leenen onderstreepten de betekenis die de Uitdaging voor de gemeente Hoeksche Waard kan hebben. Daarna werd de betekenis van de Uitdaging toegelicht door een ervaring uit de Barendrechtse Uitdaging en twee ervaringen vanuit de Hoeksche Waard. Ankie Winkelman van de Kunstbus liet zien op welke wijze de Hoeksche Waardse Uitdaging nu al een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan haar doelstelling de kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Een andere match, die door de Uitdaging inmiddels tot stand is gekomen betreft het leveren van materialen door diverse bedrijven voor het realiseren van Halte Zomervilla. Halte Zomervilla is in Nieuw-Beijerland bezig met het realiseren van een woonvoorziening voor ernstig meervoudig  beperkte kinderen en heeft nog veel materialen nodig o.a. voor de inrichting van een professionele keuken. 

Mooie verbindingen 

Na het officiële gedeelte ontstond er een mooi netwerkmoment. Maatschappelijke organisaties en ondernemers maakten nadrukkelijk kennis met elkaar en werden er veel contacten gelegd.  

Win-win-win situatie

Manager van de uitdaging, Linda Sanders legt uit: “Stichtingen en verenigingen hebben vaak mooie ideeën, maar de uitvoering kan door geld, tijd of gemis aan goede apparatuur/kennis nog wel eens achterblijven. De vrijwilligers willen graag, wij kunnen ze vooruit helpen. Wij weten welke bedrijven hun kennis, materialen of medewerkers willen delen.” De Hoeksche Waardse Uitdaging heeft al voor de officiële start 3 matches mogen sluiten als maatschappelijk makelaar en zet in op nog veel meer win-win-win situaties in de regio. Later dit jaar wordt er een beursvloer georganiseerd waar ondernemers en verenigingen en stichtingen elkaar kunnen vinden. 

Over de Hoeksche Waardse Uitdaging

De Hoeksche Waardse Uitdaging is de 68e Uitdaging in Nederland. Meer informatie over de Hoeksche Waardse Uitdaging via: www.hoekschewaardseuitdaging.nl. Het initiatief wordt ondersteund door de Rabobank, het Oranjefonds en de gemeente Hoeksche Waard. Linda Sanders is manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging.

 

Deel het bericht:
"HOEKSCHE WAARDSE UITDAGING officieel van start na feestelijke aftrap bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven