Maatschappelijke handen ineen voor korfbalvereniging Ado

13 januari 2021

Maatschappelijke handen ineen voor korfbalvereniging Ado

Een korfbalvereniging met een wens, een gemeente met een initiatievenfonds waaruit een mooi bedrag beschikbaar kwam en maatschappelijk betrokken ondernemers die door de Hoeksche Waardse Uitdaging bij elkaar werden gebracht. Dat was nodig om een uniek speeltoestel te laten plaatsen bij korfbalvereniging ADO in ’s-Gravendeel.

‘De leden van onze korfbalvereniging doen heel veel zelf: het maken en onderhouden van de speeltoestellen op het clubterrein, het onderhoud van het clubhuis en natuurlijk de organisatie van alles wat een vereniging draaiende houdt.  Maar we hadden alleen speeltoestellen voor kinderen en we vinden bewegen belangrijk voor jong en oud. Zo ontstond het idee om een mooi toestel te maken voor jong én ouder’, vertelt Rianne van Westen, voorzitter van korfbalvereniging ADO. ‘De gemeente kon vanuit het initiatievenfonds het toestel sponsoren, maar daarmee was het nog niet geplaatst en het veilig plaatsen van een toestel is ook niet zomaar iets. Daarvoor moet de grond bouwrijp gemaakt worden en moeten er rubberen tegels geplaatst worden. Met die vraag zijn we vervolgens naar de Hoeksche Waardse Uitdaging gegaan.’

Henk Hokke, matchmaker van de Hoeksche Waardse Uitdaging en accountdirecteur bij Schot Marketing & Communicatie in Oud-Beijerland, durfde de uitdaging aan te gaan. Hij benaderde Desmond Schot van aannemersbedrijf Schotgroep B.V. uit Numansdorp/Heerjansdam die gespecialiseerd zijn in grondbewerking, om de grond bouwrijp te maken en legde contact met de Gebroeders Hooghwerff uit Strijen en de Firma A.M. de Koning voor de rubberen tegels. Die lagen op een bouwplaats in Strijen en werden beschikbaar gesteld voor dit mooie doel. Leden van de korfbalvereniging haalden ze op en maakten ze schoon voor gebruik. ‘Straks kan jong en oud heerlijk én veilig bewegen bij onze vereniging. Heel fijn dat we zelfs in deze rare tijd zoiets voor elkaar krijgen!’, aldus Rianne van Westen.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.hoekschewaardseuitdaging.nl, of zoek ons op Facebook , Instagram, LinkedIn of Twitter.

Persbericht door Ria Folkertsma

Foto: Op maandag 11 januari werd de grond bouwrijp gemaakt door Schotgroep B.V. Van links naar rechts: vrijwilliger Henk van Westen – vrijwilliger, Addy de Man – bestuurslid, Desmond Schot – Schotgroep, Henk Hokke – matchmaker, Linda Sanders – manager Hoeksche Waardse Uitdaging

 

Deel het bericht:
"Maatschappelijke handen ineen voor korfbalvereniging Ado"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven