Mindervaliden in Strijen vissen veilig dankzij ‘matchmaking’ van de Hoeksche Waardse Uitdaging!

2 april 2024

Gebruikte kantoormeubelen die hun plek vinden in een verenigingskantine, restpartijen verf of een flinke stapel boeken die uitgedeeld wordt, kennen we al van de Hoeksche Waardse Uitdaging. Een heuse vissteiger voor mindervaliden die dankzij de Uitdaging gerealiseerd is, is andere koek.

Hengelsportvereniging Groot Hoeksche Waard heeft ruim 3.000 leden en organiseert regelmatig activiteiten rondom het water. Om als grote hengelsportvereniging ook bij te dragen aan meer inclusie, onderzocht Groot Hoeksche Waard de mogelijkheden om vissteigers voor mindervaliden te realiseren in de Hoeksche Waard. En daarom legde de vereniging in januari 2022 hun vraag bij de Hoeksche Waardse Uitdaging neer.

De HWU daagde daarop haar netwerk uit en Desmond Schot, directeur van de Schotgroep uit Numansdorp, pakte deze met beide handen aan. Als jarenlang partner van de Uitdaging wilde hij graag een bijdrage leveren. Sterker nog, ook hij zorgde voor inclusie: mensen die voorheen niet mee konden doen, konden met het realiseren van de steiger wel meewerken. Maatschappelijke impact zoals de Hoeksche Waardse Uitdaging dat altijd probeert te bewerkstelligen!

Gemeente Hoeksche Waard verstrekte vervolgens de vergunning.  Zo verrees eind vorig jaar in Strijen, achter woonzorgcomplex De Hoge Weide, de eerste vissteiger voor mindervaliden, die op 1 juni officieel in gebruik genomen wordt. Een zigzaggend pad in plaats van een steile helling zorgt ervoor dat de steiger voor iedereen gemakkelijk en veilig te bereiken is. Een tweede vissteiger op een andere plek in de Hoeksche Waard volgt.

Deze match is een perfect voorbeeld van omdenken en kansen benutten in de Hoeksche Waard. De Hoeksche Waardse Uitdaging hoopt dan ook dat dit de eerste match is van vele en dat het andere ondernemers en maatschappelijke organisaties inspireert om elkaar te helpen. 

Persbericht: Tanja van den Berg

Deel het bericht:
"Mindervaliden in Strijen vissen veilig dankzij ‘matchmaking’ van de Hoeksche Waardse Uitdaging!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven