Persbericht Tour d’Amour Hoeksche Waard 27 april 2020

Dit jaar vierden we geen Koningsdag, maar Woningsdag. Voor mensen die in zorginstellingen verblijven was het ontzettend naar dat zij deze bijzondere dag zonder hun dierbaren moesten vieren. Hoog tijd dus voor wat vertier, om zo van een afstand toch de nabijheid en steun te mogen ervaren die zij zo hard nodig hebben. 

De Tour d’Amour trok daarom tijdens K(W)oningsdag langs diverse zorginstellingen in de Hoeksche Waard. Theresia Kranendonk-Sint Nieklaas en Nelliene Sint-Nieklaas toverden met hun prachtige zang, onder begeleiding van Jan van Drunen op de piano, niet alleen de zon op de gezichten, maar ook in de harten van de toehoorders. 

Het eerste optreden vond in alle vroegte plaats bij Zorgwaard, locatie de Bliekenhof in Klaaswaal. Alle bewoners waren nog maar net keurig gewassen en aangekleed toen zij werden verblijd met een live gezongen en gespeeld Wilhelmus. Het was een optreden met een lach en een traan. Voor de bewoners was deze dag extra emotioneel doordat hun naasten en familie zich onder de toehoorders bevonden die ze nu noodgedwongen niet binnenshuis kunnen ontmoeten. 

De tweede stop was bij Alerimus, locatie de Buitensluis, waar de bewoners nog voor de lunch van het concert mochten genieten en warm werden onthaald door wethouder Joanne Blaak-Van de Lagemaat. Op het repertoire stonden mooie meezingers, maar uiteraard werd ook hier gestart met het Wilhelmus, wat door iedereen extra hard werd meegezongen. Met een laatste ‘We will meet again’, namen de muzikanten afscheid om zich naar het volgende optreden te begeven.   

Dit keer werd Dorpzigt van Zorgwaard verrast met een spontaan optreden. Ook hier was het weer een waar feest. Uiteraard, zoals op alle locaties, volgens de richtlijnen van het RIVM, genieten op afstand. Maar het plezier was er niet minder om. Vrolijke liedjes werden afgewisseld met serieuzere liederen en ook hier werd door menigeen een traantje weggepinkt én vrolijk meegezongen met ‘You’ll never walk alone’.  

Aan het eind van de dag ging de Tour d’Amour richting Oud-Beijerland voor een optreden bij de Stougjeshof van Cavent. Ook hier ontbrak het niet aan spontaan publiek en werd enthousiast meegezongen. Wethouder Paul Boogaard was aanwezig om mensen een hart onder de riem te steken en genoot mee van het muzikale feestje. Wederom is het de dames en heer gelukt om niet alleen de zon aan de hemel te laten schijnen, maar meer nog op de gezichten en in de harten van de mensen. 

We kijken terug op een K(W)oningsdag om nooit te vergeten en hopen dat de zorgen die deze onrustige tijd met zich meebrengt voor even vergeten konden worden. 

Theresia, Nelliene en Jan, ontzettend bedankt voor jullie spontane, maar bovenal prachtig en enthousiaste optreden. Het was lastig om te zien wie er meer genoten, de toehoorders of jullie als brengers van muzikale vreugde en plezier. De match is ontstaan door bemiddeling van de Hoeksche Waardse Uitdaging. We kijken ernaar uit om opnieuw samen te mogen werken met Linda Sanders van de Hoeksche Waardse Uitdaging om inwoners te verrassen en even wat ontspanning te brengen in deze zware tijd. 

Heeft u ook behoefte aan wat ontspanning en afleiding? Neem contact op met Welzijn HW via 088-7308900. Samen met u kunnen we kijken naar wat er mogelijk is om in deze tijd wat vreugde en zonneschijn te brengen voor mensen die in deze tijd extra kwetsbaar zijn. 

Persbericht door Corine Velthuyzen

Scroll naar boven