Plaatselijk een steentje bijdragen

2 december 2022

De Hoeksche Waardse Uitdaging stimuleert bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties richting stichtingen en verenigingen. Daarmee ondersteunen ze de leefbaarheid in de lokale samenleving.

De organisatie zelf bestaat uit een Manager, Matchgroep, Adviesraad en het bestuur. Het bestuur van de Uitdaging is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstelling en missie, het genereren van partners, het bijeenbrengen van de Adviesraad en voor het aansturen van de manager. Rianne Koole, directeur van het Actief College, was lid van de Adviesraad en sinds kort neemt zij zitting in het bestuur. 

Rianne wil mensen bij elkaar brengen vanuit haar netwerk en zo een steentje bijdragen aan de Hoeksche Waardse Uitdaging: “Ik vind het een mooi initiatief, omdat het ‘plaatselijk’ is. En ook omdat het wederzijds is; je ontvangt iets en je kunt iets teruggeven. Daarnaast gaat het niet alleen om materiële zaken. Het gaat ook om het delen van kennis of simpelweg het bieden van handjes. Juist daarom kun je snel en eenvoudig meedoen.”

Rianne vervolgt: “In een tijd waarin mensen steeds individualistischer zijn, is er tegelijkertijd een grote behoefte aan ‘samen’. Daarom is het mooi om te zien dat je eigenlijk altijd iets voor een ander kunt doen. De omvang of prijs doet niet ter zake. Het matchen zoals de HWU dat doet, vind ik een prachtige vorm van hulp bieden.”

Vanuit wat ze dagelijks ziet en hoort in de gangen van het Actief College merkt ze op: “Sinds de coronaperiode zie ik op school hoe gelukkig je wordt van dingen samen doen: samenwerken, samen plezier hebben en samen iets voor een ander doen. Zo maken de leerlingen erwtensoep voor de Voedselbank en organiseren ze een winterfair. De opbrengst daarvan gaat ook naar de Voedselbank. Zo ervaren zij – en ikzelf – dat het ‘geluks’gevoel dat je krijgt niet alleen komt door het geven, maar ook doordat je met elkaar ergens voor werkt. En dat neem ik mee in mijn functie binnen het bestuur van de Hoeksche Waardse Uitdaging.”

Persbericht door: Tanja van den Berg

 

Deel het bericht:
"Plaatselijk een steentje bijdragen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven