Samenwerking Regiekr8 en Speelnatuur Tiengemeten!

16 juli 2020

Persbericht door Marieke Veldkamp

Aan de ene kant was daar Speelnatuur Tiengemeten die een vraag hadden. Na een bijzondere start van het seizoen, waarin er een hoop achterstallig onderhoud ligt lukte het Speelnatuur Tiengemeten niet om hun zandbakken kidsproof te maken. Het was een zware klus die voor de gemiddelde Tiengemeten vrijwilliger iets te veel gevraagd was en daarnaast ging al hun tijd op aan het bijwerken van het ‘oerwoud’ wat Speelnatuur heet. 

Aan de andere kant was daar het aanbod vanuit Regiekr8 om een maatschappelijk verantwoord uitje te gaan ondernemen. Als Hoeksche Waardse Uitdaging klinkt dat natuurlijk als muziek in de oren; een vraag en een bijpassend aanbod. Het contact was dus ook snel gelegd en de match was snel gemaakt. 

En zo stond er deze middag een groep van 6 enthousiaste jonge mensen op de pont naar Tiengemeten om daar de Speelnatuur uit de brand te helpen. Op het eiland opgewacht door Marieke Veldkamp van Natuurmonumenten en meegenomen naar Speelnatuur. Daar werd eerst onder het genot van een bak koffie wat verteld over het eiland (“wist je dat het Tiengemeten heet omdat een gemet een oude meeteenheid is”) en hierna werden de handen flink uit de mouwen gestoken.

Met een hoop scheppen, anti worteldoek en wat andere benodigdheden op weg naar de zandbakken. Hier trokken de harde werkers natuurlijk veel bekijks en er werd zelfs nog een handje meegeholpen door de jonge bezoekers van de Speelnatuur. Na een paar uurtjes was de klus geklaard en kunnen deze jonge bezoekers weer naar hartenlust en veilig spelen in de zandbakken. Dankjewel Regiekr8 voor jullie harde werk!

 

Deel het bericht:
"Samenwerking Regiekr8 en Speelnatuur Tiengemeten!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven