Weer een match: Zuid West Banden sleutelt in De Waardeloods

21 april 2023

Door: Tanja van den Berg

Op maandag 17 april 2023 kwam in Oud-Beijerland weer een match tussen het bedrijfsleven en een maatschappelijke organisatie tot uitvoering. Want een medewerker van Zuid West Banden leerde die dag de werkplaatsmedewerkers van De Waardeloods de fijne kneepjes van het fietsen maken. 

De stichting die de match tot stand bracht, de Hoeksche Waardse Uitdaging, vertelt: “De Waardeloods is niet alleen een kringloopwinkel. Er is namelijk ook een circulair ambachtscentrum, waar gebruikte spullen gerepareerd en opgeknapt worden om een nieuw leven te krijgen. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig fietsen binnengebracht die onderdelen missen of niet meer goed functioneren. De medewerkers van het circulair ambachtscentrum, waaronder cliënten van Pameijer, hebben niet allemaal de juiste kennis om die fietsen te repareren. Daarom kwam De Waardeloods bij ons en wij zetten hun vraag vervolgens uit onder de leden van onze matchgroep. Vanuit hun netwerken popte Zuid West Banden uit Klaaswaal op”.

Directeur Marius Dorst wist namelijk dat een van zijn medewerkers, Rik Dennebos, niet alleen handig is met de grote voertuigen die zij dagelijks voorzien van banden, maar ook met fietsen. Omdat Zuid West Banden graag een steentje bijdraagt aan een mooiere Hoeksche Waard, stelde hij graag Rik’s kennis en tijd ter beschikking aan De Waardeloods.”

Afgelopen maandag 17 april voegde Rik de daad bij het woord en deelde een ochtend lang zijn kennis over het repareren van fietsen. Dennis Happé van De Waardeloods kijkt terug: “Het was heel leuk om te zien hoe Rik met onze medewerkers aan de slag ging. Ze voelden zich vrij om alle vragen te stellen die ze hadden en uiteindelijk hebben ze samen vier mountainbikes in elkaar gezet. Ze hebben ook aan een ligfiets gewerkt en samen doorgenomen hoe je om moet gaan met de gereedschappen. Een leuke en leerzame ochtend, dankzij Rik en Zuid West Banden.”

De Hoeksche Waards Uitdaging vat samen: “Onze stichting heeft een eenvoudig doel: helpen door te doen. En dat helpen doen wij door aan de ene kant maatschappelijke organisaties te stimuleren om hulp te durven vragen en aan de andere kant bedrijven te stimuleren mee te denken en door een helpende hand ideeën om te zetten in concrete daden. We zeggen niet voor niets: de Hoeksche Waards Uitdaging zorgt voor de mooiste match tussen bedrijfsleven en samenleving!”

 

Deel het bericht:
"Weer een match: Zuid West Banden sleutelt in De Waardeloods"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven