Zuid West Banden stelt fietsen beschikbaar via Hoeksche Waardse Uitdaging

19 november 2020

Dat de Hoeksche Waardse Uitdaging vragen van vrijwilligersorganisaties matcht met aanbod uit het bedrijfsleven, is misschien al een beetje bekend, maar dat ze bedrijven ook helpt maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Dat wisten we nog niet. Maar dat is precies wat gebeurde toen Zuid West Banden mountainbikes beschikbaar wilde stellen voor een goed doel. 

“Zuid West Banden had met een actie van een leverancier een heel aantal mooie, gloednieuwe mountainbikes verzameld en wilde daar iets goeds mee doen”, vertelt Linda Sanders, manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging. “Zij kwamen met mij in contact en ik ben al in gesprek met een aantal maatschappelijke organisaties om een fietsenbank op te zetten in de Hoeksche Waard, dus dit aanbod kwam als geroepen. Ik krijg namelijk regelmatig vragen van maatschappelijke organisaties of wij fietsen kunnen geven aan cliënten van hen die dat niet kunnen betalen. De actie van Zuid West Banden heeft het idee meteen een grote boost gegeven!”

“De eerste fietsen zijn al geschonken aan Vluchtelingenwerk en Humanitas Thuisadministratie voor cliënten van hen, maar we kunnen meer organisaties helpen, want ze hebben ondertussen meer dan 30 fietsen beschikbaar gesteld. Allemaal netjes gemonteerd en afgesteld in samenwerking met Klein Tweewielers uit Numansdorp”, vervolgt Sanders. “Het is wel zo dat we de fietsen alleen via organisaties beschikbaar stellen die ze aanvragen voor cliënten die echt de middelen niet hebben zelf een fiets aan te schaffen. Zij kunnen een motivatie sturen naar info@hoekschewaardseuitdaging.nl en dan nemen wij contact met hen op.”

“Het is geweldig dat ondernemers ook in deze tijd mogelijkheden zien om hun maatschappelijk betrokken kant te laten zien, want we realiseren ons goed dat niet iedere ondernemer daar nu de mogelijkheid toe heeft. Mochten er andere ondernemers zijn die zoeken naar een manier om toch iets maatschappelijk verantwoords te doen, dan denken wij graag mee. Het hoeft namelijk niet altijd geld te kosten en er kan door een organisatie vaak ook iets terug worden gedaan. Zo werken we samen aan een betrokken samenleving in de Hoeksche Waard.”

Meer weten over wat de HWU doet? Kijk dan op www.hoekschewaardseuitdaging.nl, of zoek ons op Facebook , Instagram, LinkedIn of Twitter.

Persbericht door Ria Folkertsma

Deel het bericht:
"Zuid West Banden stelt fietsen beschikbaar via Hoeksche Waardse Uitdaging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven