Bestuur De Dierenstee: op naar de volgende 50 jaar!

Elk jaar vangt dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp ruim 400 honden, katten en kleine huisdieren op. Daarmee is het opvangcentrum uniek in de Hoeksche Waard, want het is het enige dierenasiel op het eiland. Elke gemeente is wettelijk verplicht om zwerfdieren veertien dagen op te vangen en daarvoor is De Dierenstee ook de komende jaren weer het vertrouwde adres.

Bestuurslid Annettie van Hemert vertelt trots: “We bestaan dit jaar 50 jaar. Door de onlangs verlengde dienstverleningsovereenkomst met de gemeente, de hulp van vrijwilligers én financiële bijdragen vanuit de hele Hoeksche Waard, kunnen we voor de dieren blijven doen wat we al zo lang met zoveel plezier en enthousiasme doen. Wat ons betreft: op naar de volgende 50 jaar!” 

De vaste medewerkers en vrijwilligers van De Dierenstee vangen zwerf- en ‘afstands’dieren zo goed mogelijk op, geven ze elke dag aandacht, hun natje en droogje en zorgen ervoor dat het opvangcentrum draaiend blijft. Daarnaast doen ze hun uiterste best om elk dier een nieuw thuis te geven. Dat doen ze door alle dieren bij binnenkomst medisch te laten onderzoeken (en waar nodig behandelen) door een dierenarts. Honden en katten worden gechipt en wanneer nodig geneutraliseerd (gecastreerd of gesteriliseerd) en mannelijke konijnen worden ook geneutraliseerd. Na een quarantaineperiode van twee weken gaan de dieren naar de afdeling waar jij kennis kunt maken met je toekomstige huisdier.

“Iedereen die verbonden is aan De Dierenstee heeft een groot hart voor dieren. Je kunt dit werk niet doen als je niet van dieren houdt. Dat is ook waarom ik in het bestuur zit, want ik ben een enorme dierenliefhebber. Als bestuurslid ben ik overigens niet elke dag in het opvangcentrum, dat is voor deze functie niet nodig”. Met een grote lach voegt Annettie daaraan toe: “En da’s maar goed ook, anders zou ik elke dag met een armvol katten thuiskomen”.

Naast de mensen die zorgen voor de dieren, is er dus ook een groep mensen die ervoor zorgt dat de ANBI erkende Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard – de stichting achter De Dierenstee – z’n doelen behaalt: het werven van voldoende fondsen en de exploitatie van het dierenopvangcentrum. Ieder bestuurslid heeft eigen taken en ongeveer eens in de zes weken komen de leden samen om te vergaderen.

Het bestuur kan nog wel extra handen gebruiken, zoals: 

  • iemand die zich wil buigen over de financiën van de stichting, 
  • iemand die zich in wil zetten voor het op- en uitbouwen van een betrokken lokaal netwerk van ondernemers, particulieren en maatschappelijke organisaties en
  • iemand die zijn of haar vaardigheden wil inzetten om de online en offline (marketing en) communicatie up to date te maken en houden.

Voor de bestuursfuncties is het wel zo praktisch als je in de Hoeksche Waard woont. En affiniteit met dieren(welzijn)? Dat spreekt voor zich.

Dus heb jij een paar uur per week tijd vrij, vind jij liefdevolle en persoonlijke zorg voor dieren belangrijk en weet je van aanpakken op het gebied van financiën/boekhouden, fondsenwerving of communicatie? Neem dan meteen contact op met Annettie van Hemert om te horen en zien hoe en wanneer je aan de slag kan: mail@annettievanhemert.nl

Je kunt ook contact opnemen met de Hoeksche Waardse Uitdaging voor meer informatie: info@hoekschewaardseuitdaging.nl

 

Scroll naar boven